Δείτε ποια είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο που ξεπέρασε και την Apple

1084713749-353×221

Η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο, με κέρδη που έφτασαν το 2018 τα 111,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας και την Apple είναι η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η Aramco κατέγραψε αυτά τα κέρδη επί εσόδων 355,9 δισ. δολαρίων, με την παραγωγή της να φτάνει τα 10,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η έκθεση που δημοσιοποίησε χθες η Moody’s τοποθετεί τη χώρα πάνω και από την Apple, η οποία είχε το 2018 κέρδη 59,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει πως η σαουδαραβική εταιρεία είχε κέρδη τετραπλάσια από τους πετρελαϊκούς αντιπάλους της πέρσι, όπως η Royal Dutch Shell με 23 δισεκατομμύρια δολάρια και η Εxxon Mobil με 21 δισ.

Το μέγεθος της Aramco είναι πολύ εντυπωσιακό και μακράν μεγαλύτερο από άλλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, είναι όμως και μια εταιρεία για την οποία πολύ λίγα είναι γνωστά, καθώς διοικείται από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στον κόσμο και έχει αποκλειστική πρόσβαση σε σχεδόν όλα τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων της Σαουδικής Αραβίας, που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Ωστόσο ο οίκος Moody’s δεν έδωσε στην Aramco την καλύτερη αξιολόγηση «Aaa» αλλά «Α1».There are no comments

Add yours

Facebook