Τα ελληνικά ελαιόλαδα κερδίζουν 23 βραβεία το 2019 στο Λος Άντζελες IOOC

Liokareas.olive.grove.scenery.2full-min

Στον 20ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λος Άντζελες, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έλαβε 23 βραβεία ποιότητας και 14 βραβεία σχεδιασμού. Μετά από ανταγωνισμό με 530 ελαιόλαδα από 302 παραγωγούς από 17 χώρες, μερικοί από τους κορυφαίους Έλληνες νικητές συζήτησαν τους τρόπους που ξεπέρασαν τις αντιξοότητες για να υπερέχουν σε αυτό το πολύ δύσκολο έτος συγκομιδής.

Η AGROVIM ήταν ο κορυφαίος έλληνας νικητής του διαγωνισμού του Λος Άντζελες του 2019. Η σειρά Iliad τους έλαβε δύο αργυρά μετάλλια και δύο χάλκινα μετάλλια για ποιότητα, συν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο χάλκινα για σχεδιασμό πακέτων. Ο Γιώργος Ξακουστός δήλωσε στην Ελληνική Liquid Gold ότι αυτή η επιτυχία «μας δίνει σε όλους μας στο Agrovim, και ιδιαίτερα στην τοπική αγροτική κοινότητα, ένα επιπλέον κίνητρο για να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη αριστείας κάθε χρόνο».

Ο Ξακουστός εξήγησε ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ilravia του Αγροβήμ (EVOO), το οποίο παράγεται «από ειδικούς μικρούς οικογενειακούς ελαιοκαλλιεργητές στη Μεσσηνία αποκλειστικά για το Αγρόβιμ, είναι φρέσκο, χορτώδες και σχετικά υψηλό σε πολυφαινόλες» Η Ιλιάδα Καλαμάτα » ισορροπημένο οργανοληπτικό προφίλ, φρουτώδες, πλούσιο σε αρώματα, «με φυσικά χαμηλή οξύτητα. Τα καρυκεύματά τους παρασκευάζονται με «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, χαμηλής οξύτητας» με «ομαλή βουτυρώδη φύση και ισορροπημένο οργανοληπτικό προφίλ που ενισχύει και τονώνει το αρωματικό εκχύλισμα»

Μια οικογενειακή επιχείρηση που διευθύνεται τώρα από την τρίτη γενιά, η Agrovim διαχειρίζεται «να παράγει εξαιρετικά προϊόντα σε μεγάλους όγκους ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια συγκομιδής», σύμφωνα με τον Ξακουστό επειδή ανταμείβουν αρκετά τους 6.000 αγρότες, τους μύλους και τους συνεταιρισμούς με τους οποίους συνεργάζονται μακροπρόθεσμα, να τις εκπαιδεύσει και να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα τους θα έχουν συνεπή αγορά (σήμερα σε 55 χώρες).

Με την «δέσμευση στην αυθεντικότητα, την προέλευση και την παράδοση που υποστηρίζονται από την επιστήμη, την εφευρετικότητα και τις επενδύσεις στον εξοπλισμό, τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους», καθώς και «δημιουργική σκέψη και εκπληκτικά δίκαιες τιμές», πρόσθεσε ο Ξακουστός . Στην πραγματικότητα, ο Agrovim χορηγός του Hellenic Association of Physics σε «ένα μοναδικό πείραμα για το σχεδιασμό, την παραγωγή και την αποστολή του πρώτου ελαιοτριβείου στο διάστημα με τον πυραύλο Blue Jeff του Jeff Bezos. Προσβλέπουμε να είμαστε η πρώτη εταιρεία ελαιολάδου που θα προκαλέσει το διάστημα. »

Συνεργαζόμενοι με την λιγότερο κοινή ελιά της Αγρινίου εδώ στη γη, η ALSEA κέρδισε ασημένια μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λος Άντζελες για την Alsea Selection και την Alsea NEO, καθώς και ένα ασημένιο βραβείο σχεδίασης στην κατηγορία Modern Classic. Αναφέροντας ότι τα τρία μετάλλιά τους είναι θαυμάσια ανταμοιβή για τις προσπάθειές τους, η Βασιλική Μαραβέλη εξήγησε ότι «το Alsea NEO είναι το πρώτο μας ελαιόλαδο. Είναι γεμάτο από πράσινα αρώματα. Η επιλογή Alsea είναι ελαιόλαδο με φυτικό άρωμα και υπέροχη επίγευση. »

Ο Μαραβέλι παραδέχθηκε ότι «αυτό ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος και αυτό σημαίνει ότι απαιτούσε δύο φορές την προσπάθεια άλλων χρόνων, κυρίως για να κρατήσουμε τις ελιές μας ασφαλείς από την μύγα ελιάς». Εργάζοντας στην περιοχή Αγρινίου της ηπειρωτικής Ελλάδας, βορειοδυτικά της Αθήνας, η ομάδα έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο του πληθυσμού της μύγας και έλαβε επιπλέον μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών τους. Ο Μαραβέλι επεσήμανε ότι η Alsea είναι μια αρκετά μικρή εταιρεία «που μπορούμε να ελέγξουμε την υψηλής ποιότητας παραγωγή μας», χάρη σε μια προσεκτική εστίαση και μια αφοσίωση στην υψηλή ποιότητα.

Μόλις επέστρεψε από τη βιολογική εμπορική έκθεση BIOFACH στη Γερμανία, όπου δέχθηκε βραβείο σύστασης για το οργανικό EVOO της TERRA CRETA, ο Εμμανουήλ Καρπαδάκης είπε στην ελληνική Liquid Gold για την ποιότητα που ενέπνευσε το βραβείο αυτό, το ασημένιο μετάλλιο του Los Angeles IOOC για το Teroo Creta Estate EVOO το χάλκινο μετάλλιο για το Grand Cru EVOO του Terra Creta στο Λος Άντζελες.

Όπως πρότεινε ο Καρπαδάκης, «η εξαιρετική ποιότητα αφορά τη γνώση, το πάθος, την προσοχή στις ελάχιστες λεπτομέρειες και την ακρίβεια των ανθρώπων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για το ελληνικό ελαιόλαδο και για τους αγρότες «πίσω από αυτό.
«Το 2018-19, η Terra Creta πραγματοποίησε σημαντική επένδυση και σημαντικές βελτιώσεις τόσο στις διαδικασίες όσο και στις υποδομές», ανέφερε ο Καρπαδάκης, «από την καλλιέργεια ελιάς έως τη συγκομιδή και από τις διαδικασίες εξαγωγής μέχρι την εμφιάλωση, με στόχο την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, και γευστικό προφίλ της πολύτιμης μας Koroneiki EVOO «από την Κρήτη. Θεωρεί τα βραβεία από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία «τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του έργου».

Στο Λος Άντζελες, ο ΛΙΟΚΑΡΕΑΣ κέρδισε επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο για την πρώιμη συγκομιδή τους Koroneiki EVOO και ένα χάλκινο για το καρυκευμένο καλαμάτα τους. Ο παραγωγός και ο ιδρυτής της πέμπτης γενιάς ελαιολάδου Παναγιώτης Λιοκάρεας δήλωσε στην Ελληνική Liquid Gold ότι ενώ το «άγριο έδαφος και τα μικρά δέντρα στη Μάνη, η Πελοπόννησος δεν παράγει τόσο μεγάλη ποσότητα όσο τα μεγαλύτερα δέντρα Κορωνέικης σε άλλες περιοχές, η ποιότητα είναι εξαιρετική. Το βραχώδες έδαφος και τα υψηλότερα υψόμετρα δίνουν στο προϊόν μας ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση. »

Το κτηνοτροφικό τους ελαιόλαδο είναι ένα μίγμα από πράσινες ελιές Κορωνέικης και βιολογικά καλλιεργούμενα πορτοκάλια από το αγρόκτημα μας στη Μάνη, τα οποία παράγουν μια πολύ ωραία γεύση εσπεριδοειδών μαζί με τη γεύση του φρέσκου πράσινου ελαιόλαδου με μεσαία γλυκύτητα και ωραία «Από την άλλη πλευρά,» η πρώιμη συγκομιδή EVOO ήταν πάντα προσωπική μου αγαπημένη.Ένα πολύ πράσινο ελαιόλαδο με μεγάλο άρωμα και μεσαίο γλυκό. Έχει το προφίλ γεύσης πράσινης ντομάτας, πράσινης μπανάνας, πράσινου μήλου, κιχωρίου και ελληνικών βοτάνων. Είναι πολύ πικάντικο «και γεύεται φρέσκο» σαν να πιέστηκε χθες. Είναι το αγαπημένο μου συμπλήρωμα σε οποιοδήποτε πιάτο, γιατί πραγματικά φέρνει την πλήρη γεύση σε οτιδήποτε μαγειρεύω «.

Η ομάδα του Λιοκαρέα κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες αυτής της δύσκολης περιόδου συγκομιδής παρακολουθώντας συνεχώς και φροντίζοντας τους ελαιώνες, παρακολουθώντας τον καιρό και τη μύγα των καρπών, επικοινωνώντας με φίλους και εμπειρογνώμονες για τις εξελίξεις και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα «για να βεβαιωθείτε ότι κάθε βήμα η παραγωγή γίνεται τέλεια. «Αυτό το έτος, αυτό σήμαινε» συγκομιδή και πίεση 3 εβδομάδες νωρίτερα από ό, τι κάναμε πέρυσι «εξαιτίας ενός» εκθετικά «αυξανόμενου πληθυσμού πετάλων φρούτων και πρώιμης ωρίμανσης.

Μεγάλη φροντίδα και επιμονή βοήθησαν τις ελληνικές εταιρείες ελαιολάδου από διάφορες περιοχές να ξεπεράσουν τις δύσκολες συνθήκες για να παράγουν το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το οποίο στόχευαν.

Ελληνικά Βραβεία Ποιότητας στον Διαγωνισμό Ελαιολάδου του Λος Άντζελες

AEGEAN GOLD – BRONZE MEDAL Medium, Kolovi, ΠΓΕ Λέσβος

ΑΛΣΕΑ – ΑΣΗΜΙ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ, Αγρινίου, Επιλογή

ALSEA – ΑΣΗΜΕΝΙΟ MEDAL Medium, Αγρινίου, ΝΕΟ

ΕΛΛΩΡΑ ΦΑΡΜΕΣ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΕΣΟ, Κορωναϊκή, ΠΟΠ Κολυμβάρι, Κρήτη

ΓΟΥΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟ – ΜΠΡΟΝΤΖΑ ΜΕΤΑΛΛΙ Robust, Μετρό, Ηλείας 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ – ΜΕΝΤΑ ΒΡΟΝΣ Αρωματισμένο, Λιμόν θυμάρι, Πελοπόννησος 2019

ΗΛΙΑΔΑ – ΑΣΗΜΙ ΜΕΣΑΙΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ,

ΚΟΡΩΝΕΙΚΗ, Μονόχωρο, Καλαμάτα

ΗΛΙΑΔΑ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟ Αρωματισμένο, Ελλάδα

ILIADA – BRONZE MEDAL Μέσο, Κορωναϊκή, ΠΟΠ Καλαμάτα

ΗΛΙΑΔΑ – ΜΠΡΟΝΖ ΜΕΛΑΛ Αρωματικά, Βασίλειος, Ελλάδα

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΛΕΩΝΕΣ – ΜΠΡΟΣΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ

ΜΕΣΟ, ΚΟΡΩΝΙΚΗ, ΚΡΗΤΗ

ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΪΖΑ – ΜΠΡΟΝΤΖΑ ΜΕΤΑΛΛΟΣ Ισχυρή, Κορωνέικη, Βιολογική, Πελοπόννησος

ΛΑΚΩΝΙΚΟ – ΜΠΡΟΝΤΖΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ Λεπτό, Κορωνέικη, Λακωνία 2019

ΛΙΟΚΑΡΕΑΣ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΣΟ MEDAL, Κορωνέικη, Πρόωρη Συγκομιδή, Καλαμάτα
ΛΙΟΚΑΡΕΑΣ – ΜΠΡΟΝΖ ΜΕΤΑΛ Αρωματικά,
Κτηνοτροφία, Καλαμάτα

ΜΑΚΑΡΙΑ ΤΕΡΡΑ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΣΟ MEDAL, Κορωναίικα, Μεσσηνία

MER DES OLIVIERS DE DELPHES – ΜΠΡΟΝΖΕ
ΜΕΣΑΛ Robust, Αμφισσός, Ελλάδα 2018

ΜΗΤΕΡΑ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ Μέσο, Μαστοΐδης, Κρήτη

ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣΑΖ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΕΣΟ, Πατρίνη, Πελοπόννησος 2018

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ – ΜΠΡΟΝΤΖΑ ΜΕΛΑΚΙ Αρωματικά, Wasabi, Πελοπόννησος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ – ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΣ Στερεά, Κορωνέικη, Παραδοσιακό Ολύλαιο, Πελοπόννησος

ΤΕΡΡΑ ΚΡΗΤΑ – ΑΣΗΜΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Ντελικάτο, Κορώνηκη, Κτήμα, Κρήτη 2019

ΤΕΡΡΑ ΚΡΗΤΑ – ΜΠΡΟΝΤΖΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΜΕΣΑ, ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ, Γκραντ Κρου, Κρήτη 2019

Ευχαριστούμε τον Peter Liokareas για τις φωτογραφίες που εμφανίζονται με αυτό το άρθρο.

Όλες οι επιχειρήσεις, οι οργανώσεις, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι διαγωνισμοί που ασχολούνται με το ελληνικό ελαιόλαδο ή τον αγροτουρισμό ή τον επισιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα καλούνται τώρα να εξετάσουν νέες ευκαιρίες διαφήμισης και χορηγίας στην ιστοσελίδα Liquid Gold: Αυθεντικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο που φτάνει στους αναγνώστες περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο.There are no comments

Add yours

Facebook