Δείτε πως θα επιλέξετε το σωστό κρέας για να γιορτάσετε άφοβα την Τσικνοπέμπτη

71431

Το κρέας, τα κρεοπωλεία και οι κρεατοταβέρνες σήμερα έχουν την τιμητική τους, μιας και ο Έλληνας συνηθίζει να ακολουθεί την παράδοση της Τσικνοπέμπτης και να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες κρέατος.

Όσοι δεν καταφέρατε να βρείτε τραπέζι σε κάποιο στέκι… κρεατολάγνων και έχετε στα πλάνα σας μια ιδιωτική συγκέντρωση φίλων στο σπίτι για… ψήσε- φάε, δείτε τι πρέπει να προσέχετε όταν θα αγοράσετε τα απαραίτητα εφόδια για να αποφύγετε τις παγίδες της αγοράς.

Το πιο «αγνό» και «ασφαλές» κρέας είναι το αρνί. Μπαγιάτικο ή κακής ποιότητας δύσκολα θα βρείτε καθώς οι κρεοπώλες τα προμηθεύονται ολόκληρα ή μισά.

Μην αγοράζετε ποτέ κρέατα που βρίσκονται εκτός ψυγείου, γιατί συνήθως είναι αλλοιωμένα. Η σωστή θερμοκρασία συντήρησης είναι στους 7 βαθμούς Κελσίου και πάντα στο ψυγείο.

Όταν αγοράζετε κρέας για σουβλάκι, ζητήστε μπούτι μόσχου ή χοιρινού. Είναι η καλύτερη επιλογή για την συγκεκριμένη χρήση.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να αγοράσετε κοτόπουλο, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να μην το κόβει με το ίδιο μαχαίρι που κόβει άλλα κρέατα, ή όταν πρόκειται για κιμά κοτόπουλο να το περνάει από διαφορετική μηχανή.

Η σωστή μπριζόλα πρέπει να έχει περίπου τρία εκατοστά πάχους.

Σε κάθε περίπτωση το ιδανικό κρέας πρέπει να έχει εμφανές λίπος εξωτερικά και εσωτερικά να μοιάζει με… μάρμαρο (λεπτές γραμμές λίπους), για να είναι νόστιμο και ζουμερό.There are no comments

Add yours

Facebook