Έκλεισε ο δρόμος στο Πλωμάρι της Λέσβου , φόβοι για νέες κατολισθήσεις

alfeios1-1-696×390-353×221

Νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Πλωμάρι της Λέσβου, αυτή τη φορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο

Πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο που οδηγεί στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιο Ελευθέριο, συνέβη η πιο επικίνδυνη, αλλά σημειώθηκαν και μικρότερες σε άλλα σημεία.

87748375

Εκεί ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε. Η διέλευση για κάθε όχημα είναι αδύνατη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσους περνούν από το σημείο, διότι υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν μαζί με λάσπη και χώμα.

Κάτοικος της περιοχής εξηγείς το Plomarinews.gr τι συνέβη και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι παλιό και οι ευθύνες βαραίνουν και τις προγενέστερες δημοτικές Αρχές που, όπως αναφέρει, παρά τις ενημερώσεις που λάμβαναν από πολίτες δεν έκαναν κάτι.

Μικρότερες κατολισθήσεις καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία στο οδικό και αγροτικό δίκτυο του Πλωμαρίου, στον δρόμο προς το φράγμα Σεδούντα, εκεί ήδη πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από εκσκαφέα, στο δρόμο Μελίντας, στο δρόμο Πλαγιάς προς Μηλιές, στο δρόμο Αμμουδέλι προς Κάτω Χωριό, στο δρόμο Λινμί προς Αφριάρι.

Τα προβλήματα με τις συχνές κατολισθήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους πολίτες ειδικά κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Πιθανόν θα χρειαστεί και νέα επίσκεψη των ειδικών σε συγκεκριμένες περιοχές.There are no comments

Add yours

Facebook