Άδειες οι αμμουδιές σε Ψαρρού, Ορνό και Πλατύ Γυαλό

9233F5C0-76C0-412B-AA72-BFA9263721BB

EB5CAFB4-8E9F-4D28-A65F-39344985B660

Στην απομάκρυνση εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στις παραλίες της Μυκόνου προχώρησε η αστυνομία.

Εδώ και δύο ημέρες έχει στηθεί επιχείρηση αποξήλωσης. Ξαπλώστρες και ομπρέλες «εξαφανίστηκαν» από όλες τις πλαζ του νησιού, με τους επαγγελματίες να εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι καθώς, όπως αναφέρουν, τέτοιου είδους κινήσεις αποτελούν πλήγμα τόσο στην προσέλκυση τουριστών ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος όσο και στις επιχειρήσεις που θα χάσουν πολλά έσοδα και θα βάλουν στον «πάγο» το προσωπικό που είχαν προσλάβει για τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες.

Η Ψαρρού, η πιο δημοφιλής παραλία της Μυκόνου και γνωστή παγκοσμίως όχι μόνο για τα καθαρά νερά της αλλά και για τις πανάκριβες ξαπλώστρες της ετοιμάζεται για το τριήμερο του Άγιου Πνεύματος χωρίς ίχνος από αυτές, αφού η αστυνομία ξήλωσε όσες τοποθέτησαν ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων. Για την ιστορία οι άδειες των παραλιών της Μυκόνου, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας σε τηλεοπτική εκπομπή: «Πρέπει να υπάρξει σύμβαση και έγκριση από την κτηματική υπηρεσία Κυκλάδων η οποία βρίσκεται στη Σύρο, για να μπορέσει ένας επιχειρηματίας να στήσει ομπρέλες στην παραλία».

Σε ένα πρωτόγνωρο για το νησί καλοκαίρι, στο οποίο αναμένονται πολλοί επισκέπτες εξαιτίας του lockdown του Ντουμπάι όπως είπε ο δήμαρχος Μυκόνου, η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηματιών στον Ορνό και τον Πλατύ Γυαλό, δεν έχουν κάνει καμία απόπειρα να στήσουν ξαπλώστρες, αφού ξέρουν ότι θα ξηλωθούν άμεσα, αφού δε διαθέτουν τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες που πρέπει να εγκριθούν από μια υποστελεχωμένη υπηρεσία των Κυκλάδων για 30 νησιά.

Στην Ψαρρού, στον Ορνό και στον Πλατύ Γυαλό οι αμμουδιές είναι άδειες στις αρχές του φετινού καλοκαιριού.There are no comments

Add yours

Facebook