Νέα τροπή στην υπόθεση «απαγωγής» δημοσιογράφου, ο οποίος είχε καταγγείλει ως ηθικό αυτουργό ιδιοκτήτη μεγάλης ποδοσφαιρικής ΠΑΕ

51ACC084-C9EB-406D-BA01-5A78E6C7584F

Η υπόθεση αφορά στην καταγγελία δημοσιογράφου για απαγωγή μέσα από το ξενοδοχείο Χίλτον τον Μάρτιο του 2018

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται από την Τρίτη (17/12) το διαβιβαστικό του πορίσματος από τις ανακριτικές Aρχές (Tμήμα Eκβιαστών), οι οποίες είχαν επωμιστεί να διαλευκάνουν την καταγγελία του δημοσιογράφου Πάρι Κουρτζίδη. Σύμφωνα με όσα είχε υποστηρίξει πριν από 21 μήνες, άνθρωποι ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ξενοδοχείο Hilton, τον απείλησαν με όπλο και επιχείρησαν να τον απαγάγουν.

Οπως καταγγέλλει ο Πάρις Κουρτζίδης, το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου 2018, έφτασε σε ξενοδοχείο όπου είχε ραντεβού με στενό φίλο του επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ προκειμένου να συζητήσουν για ένα δημοσίευμα που αφορούσε υπόθεση του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τέσσερις άνδρες έκαναν ένα ημικύκλιο ασφαλείας σε μικρή απόσταση από τους δύο άνδρες. Ενας από αυτούς κάθισε πίσω από την πολυθρόνα του Κουρτζίδη και, σύμφωνα με την καταγγελία, του είπε πως τον απειλεί με όπλο και πως κινδυνεύει η ζωή του. Μάλιστα φέρεται να του ανέφερε πως το όπλο έχει σιγαστήρα και πως, αν τον πυροβολήσει, δεν θα φανεί και δεν θα ακουστεί τίποτα. 

Ο άνδρας της ασφάλειας του επιχειρηματία, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, διέταξε τον Πάρι Κουρτζίδη να τον ακολουθήσει προκειμένου να πάνε στον χώρο εργασίας του δημοσιογράφου ώστε να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης, ζητώντας συγγνώμη για προηγούμενο δημοσίευμα. 

Οπως αφηγείται ο δημοσιογράφος, πάντα υπό την απειλή όπλου και έχοντας δίπλα του κάποιους ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του επιχειρηματία, οδηγείται στα γραφείο όπου εργάζεται, εκεί όπου τον περιμένουν πάλι οι άνθρωποι ασφαλείας του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ. Πράγματι, ο δημοσιογράφος ανεβαίνει στο γραφείο και συντάσσει τη δεύτερη ανάρτηση με τη συγγνώμη. 

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ο Πάρις Κουρτζίδης μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και καταθέτει όλες τις λεπτομέρειες. Από εκείνη τη στιγμή η Ασφάλεια και η Διεύθυνση του τμήματος Εκβιαστών αναλαμβάνουν δράση και προχωρούν στην έρευνα της υπόθεσης. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι χρειάστηκε η συνδρομή ξένων Αρχών (Μεγάλη Βρετανία) ώστε να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο, καθώς, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη της μεγάλης ΠΑΕ με κάποιους από τους «απαγωγείς» του. There are no comments

Add yours

Facebook