Αυγενάκης: «Ο Τσίπρας, την επομένη των ευρωεκλογών του 2014, ζήτησε εκλογές. Περιμένουμε να πράξει το ίδιο»

av-2-353×221

«Δεν υπάρχει περιθώριο σε αυτές τις εκλογές για χαλαρή ψήφο και πολύ περισσότερο για αποχή. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ισχυρή την επόμενη μέρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Θέμα 104,6» ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Ο Τσίπρας, την επομένη των ευρωεκλογών του 2014, έχοντας λάβει μόλις το 26,5% των ψήφων και με μια διαφορά 3,8 μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας πήγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εκλογές. Περιμένουμε λοιπόν να πράξει το ίδιο και τώρα», συνέχισε ο γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Οι μεταμορφώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού είναι διαρκείς. Στην αρχή ο κ. Τσίπρας μας είπε στη Βουλή ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Στη συνέχεια είπε ότι θα είναι δημοσκόπηση. Τώρα λέει ότι θα είναι ψήφος στα μέτρα. Και βέβαια δεν ξέρουμε τι θα πει αύριο. Ένα είναι βέβαιο ότι βλέποντας την επικείμενη ήττα του προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την αρχική του δήλωση».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ντράπηκε μάλιστα (σ.σ. ο κ. Τσίπρας) να μοιράσει ακόμη και ποσά της τάξης των 200 ευρώ πιστεύοντας πως έτσι θα εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων. Οι Έλληνες συνταξιούχοι όμως είναι υπερήφανοι και δεν εξαγοράζονται με 100 – 200 ευρώ. Δεν εξαγοράζονται από αυτόν που τους έκοψε το ΕΚΑΣ και μείωσε ως 38% τις νέες συντάξεις».

Ο κ. Αυγενάκης είπε επιπλέον ότι «την ευθύνη για την ταλαιπωρία των πολιτών στις τετραπλές κάλπες που στήνονται την Κυριακή φέρει ακέραιη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών» και τόνισε πως η ΝΔ εμπιστεύεται απόλυτα το έργο των δικαστικών αντιπροσώπων. «Και θα είμαστε εκεί με εκλογικούς αντιπροσώπους να διευκολύνουμε την διαδικασία, ώστε να αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών», ανέφερε.

Επιπρόσθετα έκανε λόγο για μηχανισμό λάσπης του Μαξίμου που διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του, «καθώς έπρεπε να αλλάξει την ατζέντα από τα κότερα και τα πούρα, τις αγκαλιές Τσίπρα – Λυμπερόπουλου και το «Βατερλώ» στους δήμους μετά το κύμα αποποίησης των χρισμάτων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Την ώρα που ακόμα και στενοί συνεργάτες της κ. Δούρου όπως ο κ. Καραμέρος απάντησαν στο Μαξίμου «μακριά από εμάς τα χρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ», τα υπόγεια του Μαξίμου έπρεπε να αντιδράσουν πετώντας λάσπη. Δεν είναι η πρώτη φορά, τους μάθαμε», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.There are no comments

Add yours

Facebook