Λεβέντης: «Τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστούν από την πλευρά της Άγκυρας»

354422-353×221

«Τέτοιες ενέργειες θα συνεχιστούν από την πλευρά της Άγκυρας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο OPEN TV ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, με αφορμή την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ο κ. Λεβέντης ζήτησε από την κυβέρνηση «να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις μας με δικομματικό τρόπο και με την παρουσία εισαγγελέα να γίνουν κάποιες παραγγελίες σε F35 και φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού» και σημείωσε ότι «δυστυχώς, κάποιοι ανόητοι με δηλώσεις τους δίνουν λαβή στην Άγκυρα η οποία δηλώνει ότι της ανήκει το Αιγαίο και πολλά από τα νησιά μας».

Επιπλέον ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε μια απόφαση που βρίσκεται απέναντι στα εθνικά συμφέροντα» και προσέθεσε πως «ο πρωθυπουργός, ο κ. Τραμπ και η κ. Μέρκελ γνώριζαν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν την αποδέχεται».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όλοι γνωρίζουν ότι παραβιάστηκε η θέληση του ελληνικού λαού και μια τέτοια Συμφωνία δεν μπορεί να σταθεί και θα ακυρωθεί στην πράξη». Επανέλαβε δε ότι «η Ένωση Κεντρώων ζητά να διενεργηθεί δημοψήφισμα και να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επιπροσθέτως ο κ. Λεβέντης άσκησε κριτική και στην ΝΔ λέγοντας ότι «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλάει μόνο για γλώσσα και ταυτότητα και αφήνει στην άκρη το όνομα της Μακεδονίας το οποίο παραχώρησε ένας αριστερός Πρωθυπουργός».

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι «μπορεί το θέμα αυτό να αποτελέσει και την αφορμή για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές νωρίτερα από τον Οκτώβριο» ενώ για τις δημοσκοπήσεις, επανέλαβε ότι γίνονται κατά παραγγελία και δεν απηχούν την πραγματικότητα και την βούληση της κοινωνίας.There are no comments

Add yours

Facebook