Μπακογιάννη: «Θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε οριστικά το ζήτημα»

ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÏ ÖÏÑÏÕÌ ÄÅËÖÙÍ ÉÉÉ. 2ç ÇÌÅÑÁ ÏÌÉËÉÁ ÍÔÏÑÁÓ ÌÐÁÊÏÃÉÁÍÍÇ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αφού κυβέρνησε επί τριάμιση χρόνια με ένα ακροδεξιό και λαϊκίστικο κόμμα, σήμερα, και ενόψει της μεγάλης εκλογικής ήττας, προσπαθεί ανεπιτυχώς θα έλεγα, να απευθυνθεί στους πολίτες που βρίσκονται στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Όμως, με το που είδε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αύξηση της συσπείρωσης του ΚΙ.ΝΑΛ ανέκρουσε πρύμναν», σημειώνει στη συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» η Ντόρα Μπακογιάννη.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυρία Μπακογιάννη υποστηρίζει: «Ειλικρινώς σας λέω ότι θα ήμουν ευτυχής αν είχαμε καταφέρει να κλείσουμε οριστικά το ζήτημα. Όμως η Συμφωνία των Πρεσπών, με την αναγνώρισης της μακεδονικής εθνότητας και μακεδονικής γλώσσας δεν κλείνει ερμητικά την πόρτα στον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα βγήκε στις αγορές με δεκαετές ομόλογο, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει ότι «Δεν δυσκολεύομαι να σας πω ότι είναι ένα θετικό βήμα, που όμως, άργησε πάρα πολύ».

Τέλος, για τις εκλογές για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα του συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία είναι υποψήφια, η Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέντευξή της τονίζει: «Είναι μια μεγάλη τομή για μένα η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας του Νίκου Αναστασιάδη και αισθάνομαι την ανάγκη για άλλη μία φορά να τον ευχαριστήσω. Η μάχη είναι δύσκολη, καθώς ψηφίζουν 47 χώρες και 648 βουλευτές και οι συμμαχίες σύνθετες και πολυεπίπεδες».There are no comments

Add yours

Facebook