ΚΚΕ: «Μπαίνουν ως υποθήκη η ζωή και τα δικαιώματα του λαού»

grafkke8-353×221

«Ο δανεισμός, με υποθήκη τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού, θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά και κυρίαρχα για τη στήριξη του κεφαλαίου», αναφέρει σε σχόλιό του για την έκδοση του δεκαετούς ομολόγου το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Η διατήρηση και επέκταση όλου του μνημονιακού οπλοστασίου, μαζί με τις δεσμεύσεις για τα «ματωμένα» υπερπλεονάσματα και τη συνέχιση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, είναι η σαθρή βάση της όποιας «εμπιστοσύνης» των αγορών προς την ελληνική οικονομία», αναφέρεται σχετικά.

Και προστίθεται: «Άλλωστε, το υψηλό επιτόκιο δανεισμού και το σχετικά μικρό ποσό που εξασφαλίστηκε, δείχνουν ακόμη ότι και το κυβερνητικό παραμύθι για μια ανέφελη πορεία τα επόμενα έτη, είναι στον αέρα».

«Σε κάθε περίπτωση ο δανεισμός, για τον οποίο μπαίνουν ως υποθήκη η ζωή και τα δικαιώματα του λαού, θα αξιοποιηθεί αποκλειστικά και κυρίαρχα για τη στήριξη του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν, το κεφάλαιο εισπράττει», προσθέτει το σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το οποίο καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι την ίδια ημέρα της έκδοσης του ομολόγου, η κυβέρνηση έφερε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία μειώνει τη φορολογία στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τη στιγμή που ο λαός στενάζει κάτω από τη δυσβάσταχτη φορολογία».There are no comments

Add yours

Facebook