Τραγάκης: «Η εμπειρία του 2007 ήταν τραυματική»

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÐÑÏÔÁÓÇÓ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÇÍ ÔÑÏÐÏÉÇÓÇ ÔÏÕ ÊÁÍÏÍÉÓÌÏÕ(EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

«Η ΝΔ προτείνει διατάξεις για ένα Σύνταγμα λειτουργικό, σοβαρό, με κοινωνικό πρόσημο, προοδευτικό, με σημαντικές παρεμβάσεις στη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, για την παιδεία, το περιβάλλον, τα δημοσιονομικά», ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης.

«Να μην αφήσουμε και αυτή την ευκαιρία, η Αναθεώρηση του Συντάγματος, να πάει χαμένη. Να προχωρήσουμε σε ρυθμίσεις που πραγματικά θα αφήσουν το αποτύπωμά τους για πολλά χρόνια. Το έχει ανάγκη ο τόπος. Η εμπειρία του 2007 ήταν τραυματική. Το 2014 ακόμα περισσότερο διότι δεν ξεκίνησε καν η διαδικασία και χάσαμε τέσσερα ολόκληρα χρόνια, για να πάμε ξανά σε έναρξη Αναθεωρητικής Βουλής», είπε ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της κατεύθυνσης των προτάσεων. «Η άποψη που κυριαρχεί στους συνταγματολόγους και έχει διατυπωθεί και το 2007 και πάντοτε είναι ότι η προτείνουσα Βουλή προτείνει, μπαίνει η κατεύθυνση πράγματι, διότι έχουμε ανάγκη σε κατεύθυνση και σε περιεχόμενο. Όμως, δεν ασχολείται η προτείνουσα Βουλή με το περιεχόμενο, αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε», είπε ο κ. Τραγάκης και επέμεινε ότι η προτείνουσα Βουλή δεν καθορίζει το περιεχόμενο.There are no comments

Add yours

Facebook