Βερναρδάκης: «Η Κουντουρά είναι πετυχημένη υπουργός, θα την έδιωχνε ο Τσίπρας χωρίς η ίδια να το θέλει;»

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ Ó/Í ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÃÉÁ ÔÏ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁ ÊËÅÉÓÈÅÍÇÓ (Eurokinissi/ÌÐÏËÁÑÇ ÔÁÔÉÁÍÁ )

Το ενδεχόμενο προσχώρησης των 6 βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενοι, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7.

Ο κ. Βερναρδάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των 151 θα αποτυπωθεί στη Βουλή και τόνισε ότι θα μελετηθεί και το σενάριο προσχώρησης αν χρειαστεί των 6: «Οι ψηφοφορίες στη Βουλή θα έπρεπε να είναι έτσι και αλλιώς ονομαστικές. Έτσι αποτυπώνονται οι πλειοψηφίες και οι μειοψηφίες. Το ζήτημα της πλειοψηφίας μπορεί να λυθεί και με έναν άλλο τρόπο, θα δούμε με ποιον. Θα μπορούσε να είναι η προσχώρηση βουλευτών στην κυβέρνηση. Των έξι βουλευτών. Είναι ένα σενάριο που θα εξεταστεί. Μπορεί να γίνει η προσχώρησή τους ως συνεργαζόμενων βουλευτών».

Όσο για την πίεση που νιώθει η κυβέρνηση αναφορικά με τις εκλογές, ο υπουργός επεσήμανε: «Η πίεση στη Βουλή είναι φαντασιακή. Δεν αισθανόμαστε ότι είμαστε σε πίεση». «Εμείς κάναμε αυτό που θεωρήσαμε δημοκρατικό καθήκον» δήλωσε σχετικά με τον κανονισμό της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, ενώ πρόσθεσε ότι αυτό που ήθελε η κυβέρνηση ήταν να θέσει στα κόμματα το ζήτημα με τα προνόμια χρηματοδότησης, τηλεοπτικού χρόνου, χρόνου στη Βουλή κλπ. που έχουν τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Αφού δεν θέλουν αυτοί μία, δεν θέλει ο Τσίπρας δέκα» είπε χαρακτηριστικά για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην αλλάξει ο κανονισμός και μίλησε για ηθική στην πολιτική.

«Ο πρωθυπουργός ήταν σαφής στον Πάνο Καμμένο. Πώς να κάνει αποδεκτές παραιτήσεις που δεν έχουν γίνει ποτέ; Να πάει σε αποπομπές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βερναρδάκης για τη σχέση με τους ΑΝΕΛ και σημείωσε ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ήταν που θα μιλούσαν για συναλλαγές στο κυβερνητικό διαζύγιο. Τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος μειοψήφισε στο κόμμα του: «Η Κουντουρά είναι μια πετυχημένη υπουργός, θα την έδιωχνε ο Τσίπρας χωρίς η ίδια να το θέλει;» είπε και μίλησε για άσφαιρα πυρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας. «Αν έχει να πει κάτι ας το πει. Είναι δυνατόν να απειλεί τον Κοτζιά; Είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοιου τύπου εκφράσεις;» συμπλήρωσε.

«Δεν υποτιμούμε ούτε λοιδορούμε τον Πάνο. Συνεργαστήκαμε έντιμα. Κινδυνεύει να πέσει όμως σε παραλήρημα, ξεφτιλίζοντας έναν βουλευτή» σχολίασε για τα περί γκαζόζας.

Όσον αφορά το «ταξίδι» του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε: «Ωραίο σενάριο! Είναι αστεία πράγματα αυτά! Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας!».

Ο υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ΚΙΝΑΛ, εξαπολύοντας επίθεση στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη: «Το εναπομείναν ΚΙΝΑΛ θα δυσκολευτεί να μπει και στη Βουλή» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν έχει ουδεμία οριοθέτηση σε κανένα σοβαρό ζήτημα απέναντι στη ΝΔ. Έκανε λόγο για «υβρίδιο» που βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη σοσιαλδημοκρατία και που δεν έχει σχέση με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.There are no comments

Add yours

Facebook