Γκιόκας: «Οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες»

giannhs-gkiokas-2.thumbnail

«Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό» τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι.

Είπε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Συμφωνία των Πρεσπών «την οποία ήθελαν και επέβαλαν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ για συγκεκριμένους λόγους και επειδή ακριβώς αυτοί την ήθελαν και την επέβαλαν – η Συμφωνία διατηρεί τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού για πιθανή μελλοντική χρήση».

Οι εξελίξεις ήταν αναμενόμενες, «άλλωστε υπήρχε ένα παζάρι, όπως το χαρακτηρίσαμε εμείς, ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο με επίδικο, ο μεν κ. Τσίπρας να διατηρήσει την κυβέρνησή του, ο δε κ. Καμμένος να διατηρήσει την ΚΟ του και φθάσαμε στην ψήφο εμπιστοσύνης που μάλλον, απ” ό,τι φαίνεται, βολεύει και τους δύο. Και ο κ. Τσίπρας βολεύεται για να βρει τις ψήφους που του λείπουν από το κόμμα του κ. Καμμένου και ο κ. Καμμένος να διατηρήσει ένα μέρος τουλάχιστον της ΚΟ του και να εμφανίζεται την ίδια στιγμή ότι αντιστέκεται σε μια πολιτική την οποία όλο το προηγούμενο διάστημα στήριξε», πρόσθεσε.

Ανέφερε, ακόμα, ότι «πολύ λίγο ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό ποιοι θα είναι οι νέοι συνοδοιπόροι του κ. Τσίπρα».

Ο Γ. Γκιόκας επισήμανε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια πλευρά της συνολικότερης πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ στα Βαλκάνια με στόχο την ένταξη αυτών των χωρών στην ευρωατλαντική συμμαχία», και ότι αυτή την πολιτική «υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Καμμένος, φτάνοντας μάλιστα αυτή τη στιγμή να έχει μετατραπεί η Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση».

Ερωτηθείς σχετικά με τον χρόνο των εκλογών απάντησε ότι «το κρίσιμο ζήτημα είναι ο λαός να μην ψάχνει τις επιμέρους μικροδιαφορές ανάμεσα στο “κακέκτυπο διπολισμού που διαμορφώνεται”, αλλά “να κάνει την πραγματική διαφορά” με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ».

Αναφορικά με το προσκλητήριο του πρωθυπουργού προς τις «προοδευτικές δυνάμεις», σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας «συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την υλοποίησε με ένα ακροδεξιό κόμμα οι βουλευτές του οποίου γίνονται συνιστώσα όχι της συγκυβέρνησης μόνο, γίνονται συνιστώσα από ό,τι φαίνεται του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όσον αφορά για τους «προοδευτικούς» που είδαμε χθες στο κάλεσμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μουσικής, είναι γνωστά πρόσωπα από το παρελθόν που έχουν διακριθεί και αυτοί στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών» κατέληξε ο Γ. Γκιόκας.There are no comments

Add yours

Facebook