Κικίλιας για Τσίπρα: «Ούτως ή άλλως η ώρα των εκλογών πλησιάζει»

4676159-353×221

Την απορία του, αν είναι νόμιμο και ηθικό να συνεχίσει να κυβερνά ο Αλέξης Τσίπρας «ως σκορποχώρι με ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι έχουν ντηλάρει μαζί του για την υπουργική καρέκλα», εξέφρασε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

«Ο κ. Καμμένος εδώ και πάρα πολύ καιρό είχε την ευκαιρία να βάλει τα λόγια του μαζί με την υπογραφή του, εκεί που βρίσκεται το πατριωτικό καθήκον. Και δεν το έκανε. Κρίνεται από τους Έλληνες για αυτό και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών και αυτός και ο κ. Τσίπρας θα κριθούν για τις επιλογές τους» δήλωσε σε συνέντευξή του στο «247 radio». Χαρακτήρισε παρακινδυνευμένες τις προβλέψεις για τον κ. Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει τόσες φορές απειλήσει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, τόσες φορές τα λόγια του ήταν δυσανάλογα των πράξεών του, τόσες οι φορές που βλέπει τη σκιά του πολύ μεγαλύτερη από το πραγματικό του μπόι, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις.

Χθες δεν μπόρεσε να μαζέψει καν τους βουλευτές του να κάνει κοινοβουλευτική ομάδα, έχει διαρρεύσει σε δημοσιογράφους ότι φεύγει από την κυβέρνηση. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει χτίσει σχέσεις αλληλεξάρτησης με τον κ. Τσίπρα, ο ένας κρατάει τον άλλον. Είναι λοιπόν παρακινδυνευμένο να πει κάποιος τι θα προκύψει από το αυριανό ραντεβού των δυο τους. Ο ίδιος έχει πει ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών – αν και δεν ελέγχει πια την κοινοβουλευτική του ομάδα – και ότι θα καταψηφίσει ενδεχόμενη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» είπε τονίζοντας πως κακώς ο πρωθυπουργός ρίχνει το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση καθώς αυτός έχει την ευθύνη να κυβερνήσει.

«Πώς θα κυβερνήσει όταν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του έγιναν με τους ΑΝΕΛ και αυτοί αποχωρήσουν; Είναι νόμιμο και ηθικό να συνεχίσει να κυβερνά ως σκορποχώρι με ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ντηλάρει μαζί του για την υπουργική καρέκλα; Όταν οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα είναι εκβιάζοντες και εκβιαζόμενοι, όταν υπάρχουν τεράστιες πιέσεις και συμφέροντα, κανείς δεν μπορεί να προκαθορίσει ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας νοσηρής διαδικασίας που εδράζει σε μικροπολιτικά συμφέροντα, ενώ μιλάμε για ένα τεράστιο εθνικό θέμα, αυτό της Μακεδονίας μας, που η κυβέρνηση έβαλε στο τραπέζι της συναλλαγής σε βάρος του εθνικού συμφέροντος» δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξής του που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Πρόσθεσε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κυβέρνησαν επί 4 χρόνια. «Αν το ένα από τα δύο κόμματα αποχωρήσει, υπάρχει θέμα. Τώρα αν κάθε πολιτικό στέλεχος που θεωρεί ότι έχει αβέβαιο πολιτικό μέλλον, ντηλάρει με τον κ. Τσίπρα, ούτως ή άλλως η ώρα των εκλογών πλησιάζει και τότε θα πάρουν τις απαντήσεις τους» δήλωσε.There are no comments

Add yours

Facebook